Högtider och traditioner

Många högtider och traditioner skapar gemenskap och är kryddan av vår Nova-anda.

Novadagen

En lördag varje vår firar vi Novadagen. Dagen är fylld av aktiviteter, musik och mat arrangerat av barn och föräldrar. Syftet med dagen är att barn och föräldrar på Nova Montessoriskola träffas på ett trevlig och informellt sätt på lill-Novas skolgård. De pengar som samlas in går oavkortat till barnens verksamhet.

Lucia
Novas elever får njuta av luciatåg som hålls av och femmorna och niorna. Förskolan firar Lucia gemensamt på avdelningarna följt av fika.

Jul
Inför jul arrangerar niorna ett stort julpyssel där alla barn och föräldrar är välkomna att pyssla, äta och dansa in julen på stor-Nova.

Julavslutningen hålls för hela Nova från förskolan upp till niorna i en av Kungsbackas kyrkor. Här bjuder eleverna på solosång, körsång och gitarrspel som varvas med julspel och fina tankar från rektorn och andra. Mössens jul sjungs som avslutning av de minsta på förskolan tillsammans med de största i nian.

Skolavslutning
När sommaren nalkas hålls två avslutningar. Den på lill-Nova leds av två konferencierer i femman som underhållande och proffsigt introducerar deltagarna i programmet bestående av alla barn från förskolan upp till femman. Avslutningen knyts ihop med jordgubbstårta och andra läckerheter.

Musikevenemang och vernissage
Eleverna på Nova arrangerar med jämna mellanrum välgörenhetsgalor, musikaler, konserter och andra evenemang med olika inriktning beroende på elevernas och pedagogernas önskemål.

Vissa teman resulterar i elevvernissage, där resten av skolan och föräldrar kan njuta och lära.

FN-dagen
Varje år uppmärksammar vi FN-dagen på olika sätt.

Nobeldagen

På Stor-Nova genomför man Nobeldagar i december